Utorak, 3. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Na Aerodrom Sarajevo stigla pomoć UAE, nije namijenjena BiH već Crnoj Gori

Preuzmite sliku

Neposredno pred planirano slijetanje javljeno je da je dolazak aviona otkazan, ali je avion ipak sletio. Ispostavilo se da je riječ o donaciji za Crnu Goru.

Na Aerodrom Sarajevo danas oko 14 sati ipak je sletio avion iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa humanitarnom medicinskom pomoći koju šalje supruga šeika Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, potpredsjednika, premijera UAE i vladara Dubaia, šeika Hind bint Maktoum bin Juma Al Maktouma. No, oprema nije namijenjena za Bosnu i Hercegovinu već za Crnu Goru.

Avion sa medicinskom opremom trebao je stići danas oko 13:30 sati, a planirano je da avion dočeka zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković sa predstavnicima Tima za krizne situacije Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Neposredno pred planirano slijetanje javljeno je da je dolazak aviona otkazan, ali je avion ipak sletio. Ispostavilo se da je riječ o donaciji za Crnu Goru, a da je na Aerodrom Sarajevo avion sletio zbog tehničkih razloga, odnosno veličine aviona te da će pomoć biti transportovana Crnoj Gori.

Iz Ministarstva vanjskih poslova BiH naveli su da su dolazak pomoći najavili na osnovu obavještenja koje je putem verbalne note dostavila Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata službenim linijama komunikacije, piše N1. (Foto: Ilustracija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje