Nedjelja, 29. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

N/FS BiH počinje saradnju s humanitarnim udruženjem Pomozi.ba

Preuzmite sliku

Na posljednjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) donesena je odluka o saradnji ove sportske državne institucije sa humanitarnim Udruženjem Pomozi.ba, prenosi Anadolu Agency (AA).

Članovi IO N/FS BiH jednoglasno su donijeli odluku “da N/FS BiH, kao društveno odgovorna organizacija, učestvuje u humanitarnim djelatnostima Udruženja Pomozi.ba”.

“N/FS BiH i ovo humanitarno udruženje su saglasni da će tokom 2023. godine zajedničkim snagama kreirati niz sportsko-humanitarnih aktivnosti, među kojima i jedan veliki sportsko humanitarni događaj, koji će za cilj imati prikupljanje pomoći za oboljele građane sa područja cijele Bosne i Hercegovine”, saopštili su danas iz N/FS BiH, dodavši:

“U narednom periodu će zajednička saradnja biti i formalno ozvaničena potpisivanjem memoranduma. Ovim putem pozivamo sve članove N/FS BiH, klubove i pojedince da se u okviru svojih mogućnosti uključe u humanitarne akcije koje će organizovati Savez i Udruženje Pomozi.ba, te na taj način daju doprinos liječenju oboljelih građana u našoj zemlji”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,