Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Muslimani za Bajram darivali štićenike Kuće sv. Josipa za nezbrinutu djecu

Preuzmite sliku

Ahmadija muslimanski džamat Hrvatska i udruga Humanity First u ponedjeljak su u povodu Bajrama donirali pakete voća i slatkiša štićenicima Kuće sv. Josipa za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu te štićenicima Caritasove Kuće za djecu s tjelesnim i mentalnim oštećenjima “Bl. Alojzije Stepinac” iz Brezovice.

U Kući sv. Josipa o tridesetoro djece bez adekvatne roditeljske skrbi brinu časne sestre karmelićanke, a u Kući “Bl. Alojzije Stepinac” Caritasa Zagrebačke nadbiskupije nalazi se sedamdesetak štićenika.

Zahvaljujući na donaciji, s. Katarina Pišković iz Kuće sv. Josipa je rekla da su i ove godine povodom ramazana članovi Ahmadije i udruge Humanity First obdarili djecu i mlade iz Kuće sv. Josipa iz Hrvatskog Leskovca, prenosi KTA.

– Donirali su nam pakete prehrambenih proizvoda, voća i slatkiša. Iskreno smo zahvalni za dosadašnju podršku, konkretnu materijalnu pomoć, na suradnji s našom Kućom te na svjedočenju kako postoje dobri ljudi koji svijet čine ljepšim i sigurnijim mjestom za sve one kojima je to potrebno – istaknula je s. Katarina.

– Ostajemo zahvalne i u trajnoj molitvi pred dobrim Bogom za sve one koji su otvoreni za dobro – naglasila je s. Katarina iz Kuće sv. Josipa.

Voditeljica Caritasove Kuće “Bl. Alojzije Stepinac” u Brezovici Ivana Kokić Ajazaj je također zahvalila na donaciji.

– Od srca zahvaljujemo našim dragim susjedima iz Ahmadije i Humanity Firsta na donaciji voća i slatkiša koje su poklonili djeci s višestrukim teškoćama, a koja žive u Caritasovoj Kući ‘Bl. Alojzije Stepinac’ u Brezovici. Ahmadija muslimanski džamat Hrvatska i udruga Humanity First ima ‘srce koje zna i hoće ljubiti’, a mi smo im na tome zaista zahvalni – naglasila je voditeljica Kokić Ajazaj.

Imam muslimanske zajednice Ahmadija Hrvatska Munawwar Muhammad Khan rekao je da je slogan te zajednice “ljubav za sve i mržnja ni za koga” te će stoga i dalje sudjelovati u humanitarnim akcijama.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje