Četvrtak, 8. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Muškarac u zatvoru u Sarajevu pokušao da se zapali

Preuzmite sliku

U Kazneno-popravnom zavodu Miljacka (KPZ Miljacka) pritvorenik je prijetio da će se zapaliti. Brzom reakcijom stražara, spriječene su teže posljedice.

“To je osoba koja je u proteklom periodu počinila niz krivičnih djela. Njemu vrlo teško pada što mora biti u pritvoru, slušati i ponašati se sukladno pravilima koji vladaju u pritvoru”,  kazao direktor KPZ Miljacka Faruk Zubčević, sve se odigralo prošle sedmice. , te dodaje:

“Nakon toga zaprijetio je da će se zapaliti, međutim, nije to realizovao jer je straža reagovala i iz te prostorije ga je odvela u drugu nakon čega se on izvinio, a potom plakao. Dakle, sve je bilo u pokušaju i jednoj vrsti latentne prijetnje.”

Direktor KPZ Miljacka ističe da je ovaj pritvorenik i u prvoj fazi izdržavanja kazne vrlo često pravio slične ekscese.

“To je sasvim normalno, jer je u zatvoru uskraćeno kretanje. Sve vam je uskraćeno”, napominje direktor KPZ Miljacka Faruk Zubčević.

Prema nezvaničnim informacijama riječ je o Šefki Cocaliću, koji je uhapšen protekle sedmice zbog sumnje da je učestvovao u tučnjavi u fast-foodu Veki u Sarajevu.  Tom prilikom je oštrim predmetom povrijeđena osoba Š.H., rođen 1959. godine, nastanjen u Sarajevu.

”Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život, a na Klinici za abdominalnu hirurgiju je zadržan na daljem liječenju. O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužalštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu događaja obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju pomenutog događaja, istog dana u 23.30 sati lišena su slobode lica: Š.C., rođen 1959. godine, A.H., rođen 1960. godine, M.S., rođen 1976. godine i E.S., rođen 1998.godine, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela teška tjelesna povreda i učestvovanje u tuči”, saopćeno je tada.

Oni su isti dan predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a Kantona Sarajevo.  (Radiosarajevo.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,