Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Muškarac i žena na lažnoj saobraćajnoj nesreći zaradili 10.400 KM

Preuzmite sliku

Općinski sud u Livnu potvrdio je optužnicu protiv 66-godišnjeg Č.P. iz Donjeg Vakufa i 55-godišnje M.K. iz Bugojna koji se terete za ovjeravanje neistinitog sadržaja i zloupotrebe osiguranja.

Navedenima se u optužnici stavlja na teret da su 6. aprila 2014. godine u mjestu Koprivnica pored Kupresa službene osobe Policijske stanice Kupres doveli u zabludu da u zapisniku ovjere neistinit sadržaj tako što su na mjesto događaja dovezli prethodno oštećena vozila marke “Citroën” vlasništvo prvoosumnjičenog Č.P. i “WW Passat”, vlasništvo nevjeste drugoosumnjičene M.K te ih postavili u položaj i stanje kao da je nastala saobraćajna nesreća.

Nakon što su to učinili, pozvali su ovlaštene službene osobe PP Kupres, te prijavili da se dogodila saobraćajna nesreća.

Policajci su, po dojavi da se dogodila prometna nezgoda, na mjestu događaja sačinili izvještaj o počinjenom prekršaju s popratnom dokumentacijom koju je osumnjičena M.K. koristila kao dokazni materijal u sudskom postupku radi naknade štete na temelju osiguranja od automobilske odgovornosti.

Ukupan iznos štete koji je na ime “lažne” prometne nezgode isplaćen nevjesti osumnjičene M.K iznosi 10.400 maraka. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,