Srijeda, 27. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Muriz Memić: U ovoj boli smo zajedno, novi protesti će biti ispred OHR-a

Preuzmite sliku

Prošlo je tačno pet godina kako je na pješačkom prelazu u centru Sarajeva nasilno ugašen život dvije studentice – Selme Agić i Edite Malkoč.

Porodice Malkoč i Agić te prijatelji stradalih studentica Edite i Selme položili su cvijeće na spomen obilježje kod Filozfskog fakulteta na kojem su obje studirale.  Podršku roditeljima studentica pružili su Muriz i Arijana Memić koji još uvijek čekaju na pravdu za svoga sina i brata Dženana.

“Što više prolazi, sve je teže. Peta godina, sada mi se vratila slika kada se to sve desilo. Mi smo u ovoj boli zajedno, sve to proživljavamo. Na današnji dan se ne može ništa reći”, kazao je Muriz Memić medijima i poručio:

Da se nisu Enes i Amir borili, znamo kako bi i ovo završilo. Na sve načine će pokušati zaustaviti i postupak u slučaju za Dženana. Moramo se boriti i pokazati da možemo, zadnji protesti su bili najveći do sada. Novi protesti će biti ispred OHR-a, naša država neće da radi”.

Prijatelji su također položili cvijeće. Prisjetili su se svojih kolegica iz studentskih dana. Uvijek su bile, kažu, nasmijane. Oni su završili sa studijama, zaposlili se, neki su osnovali porodicu. Editi i Selmi je to oduzeto. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje