Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Muriz Memić poručio: Sada očekujem otvaranje istrage za ubistvo

Preuzmite sliku

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, obratio se danas okupljenima ispred Narodnog pozorišta.

– Doći ćemo do Dženanovih ubica imamo snage i pameti. Oni se igraju s pravosuđem. Imamo časnih tužilaca i policajaca i oni moraju da dođu na odgovorne pozicije. Ovo okupljanje mora bude poruka da znaju da smo se probudili. Da osjetu snagu naroda. Ne znam ima li iko više da vjeruje Sabini Sarajliji i VSTV-e koji imenuje i razriješava sudije i tužioce. Evo, državno Tužilaštvo, na čelu sa Gordano Tadić je formiralo predmet i preuzelo istragu. Mi očekujemo daljni rad. Ovih dana očekujem otvaranje istrage za ubistvo. Ali očekujem i da VSTV ukloni nečasne tužioce iz pravosuđa – rekao je Memić.

 • Dodao je da “našim tužiocima treba čvrsta ruka.

  –  Moramo im poručiti da ne mogu ovako s nama više raditi – rekao je Muriz Memić.

  Memić je zatim pročitao zahtjeve.

  Pod jedan, to je  otvaranje istrage za ubistvo Dženana i Davida. Prijem kod predsjednika Ustavnog suda BiH i VSTV-a u roku od sedam dana.

  Tražimo suspenziju i procesuiranje Sabine Sarajlije s pozicije Tužilaštva KS u roku od mjesec dana.

  – Mora se suspendirati i Dalibor Vrećo. Tražim i suspenziju i procesuiranje Dalide Burzić s pozicije sutkinje Suda BiH u roku od mjesec dana. Vjerujem da će shvatiti ovo ozbiljno. Moja i Ifetova želja je da ih pravno porazimo. Sve što radimo moramo da uradimo u miru i dostojanstveno. Moraju da shvate da se ne šalimo više – rekao je Muriz Memić.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,