Utorak, 27. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

MUPRS-a traži izvinjenje Mektića

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) tvrde da nisu imali konkretne informacije da se priprema teroristički napad na Stanicu javne bezbjednosti Zvornik, 27. aprila 2015. godine.

“Ukoliko je ministar Mektić imao takvu informaciju, bila mu je dužnost da preduzmu mjere iz svoje nadležnosti”, istakli su iz MUPRS-a uz demanti navoda ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine (BiH) Dragana Mektića, a koji se odnose na teroristički napad na Stanicu javne bezbjednosti Zvornik.

“Također, nije istina da su pripadnici Jedinice za podršku u trenutku napada bili na terenu i vraćali se s određenih zadataka. Oni su bili na spratu Stanice javne bezbjednosti Zvornik i čim su začuli prvi pucanj sišli su u prizemlje i odgovorili na napad teroriste, prilikom čega je isti neutralisan”, tvrdi se u saopćenju entitetske policije.

MUPRS-a traži od ministra Mektića da se zbog iznošenja, kako dodaju, neistine i uvreda izvini porodici poginulog policijskog službenika i ranjenim policijskim službenicima u tom terorističkom napadu.

Komentar ministra Mektića, da uniforma koju policijski službenici MUPRS-a trenutno nose podsjeća na “ustašku“ je, kako navode, neprimjeren i uvredljiv.

“Uniforma policije na sebi ima obilježje policije Republike Srpske, te ovakvi komentari vrijeđaju pripadnike policije”, ističu iz MUPRS-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje