Srijeda, 28. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

MUP RS: U ugostiteljskom objektu u Aleksandrovcu zatečeno 75 osoba

Preuzmite sliku

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši izvršili su kontrolu rada ugostiteljskog objekta u Aleksandrovcu, gdje su zatekli ukupno 75 gostiju, a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci se izjasnio da se radi o krivičnom djelu “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je saopšteno da kontinuirano provode pojačane aktivnosti na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, a sve u cilju sprečavanja širenja koronavirusa među stanovništvom, a da je proteklog vikenda izvršeno više kontrola u ugostiteljskim objektima u RS-u pri čemu je evidentirano jedno krivično djelo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“.

“MUP RS poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi”, navodi se u saopštenju.

U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu s važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS, policijski službenici MUP RS će i u narednom periodu nastaviti s provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,