Utorak, 6. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

MUP RS: Obavezno nošenje maski i rukavica

Preuzmite sliku

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske večeras je na svom Facebook profilu objavilo današnji zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije po kojem je nošenje rukavica i zaštitnih maski na otvorenom obavezno, javlja Anadolu Agency (AA).

U Zaključku o sprovođenju mjera zaštite u zajednici protiv virusa korona obavezuju se pravna lica, preduzetnici i fizička lica koja u direktnom kontaktu pružaju usluge građanima da usluge pružaju zaštićeni maskom i rukavica, a da provode mjere dezinfekcije, te da obezbjede masku i rukavice građanima koji koriste njihove usluge a nemaju ih.

Građani se obavezuju da se na otvorenom prostoru pridržavaju zaštitne mjere socijalnog rastojanja od dva metra uz obavezu korišćenja zaštite maske i rukavica. Za provođenje ovih mjera zadužene su nadležna inspekcija i komunalna policija.

“Zabranjuje se svim građanima okupljanje u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu”, druga je tačka donesenog Zaključka, a nepoštivanje ove mjere sankcionisaće se u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru.

Za provođenje ove mjere nadležan je MUP RS-a, entiteta u Bosni i Hercegovini.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,