Petak, 6. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

MUP RS: Još dvije osobe lišene slobode u policijskoj akciji u Banjaluci

Preuzmite sliku

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) lišili su slobode sinoć još dvije osobe na području grada Banjaluke, a radi se o licima inicijala P.D. i G.D., javlja Anadolu Agency (AA).

U saopštenju iz MUP-a RS-a navodi se da su lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela” licu M.B. iz Crne Gore, koji je u subotu lišen slobode po osnovu međunarodne potjernice.

“U toku je kriminalistička obrada nad licima P.D. i G.D., a od strane policijskih službenika vrše se i pretresi koje navedena lica koriste na području Banjaluke”, navodi se u saopštenju.

Osoba M.B. sinoć je predata u nadležnost Suda BiH, dok je lice M.M. koje se sumnjiči da je kao policijski službenik MUP-a RS-a počinio krivično djelo “Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela” uz Izvještaj o učinjenom krivičnom djelu, predat Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka.

Nakon kriminalističke obrade, P.V. i G.R., policijski službenici koji su takođe lišeni slobode u subotu pušteni su na slobodu i protiv njih će biti podneseni izvještaji za krivično djelo “Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela” Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka. Sva tri policijska službenika su suspendovana.

“Nastavlja se istraga i dalje aktivnosti policijskih službenika u ovom predmetu”, saopšteno je iz MUP-a RS-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje