Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

MUP RS-a: Apel građanima da se ne skupljaju na izletišima i po parkovima

Preuzmite sliku

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID-19) u RS-u, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa “SARS-CoV-2” i “COVID-19” bolesti na teritoriji RS-a, javlja Anadolu Agency (AA).

‘Podsjećamo, sva javna okupljanja u Srpskoj su zabranjena, a građane upozoravamo da se ne okupljaju u grupama prilikom boravka na javnim površinama’, navodi se u saopštenju iz MUP-a RS.

Dodaje se da će policijski službenici u narednom periodu upozoravati građane ukoliko primijete ovakva okupljanja, jer je prethodnih dana bilo dosta prijava od strane građana o okupljanjima i grupnim druženjima građana u parkovima, na izletištima i drugim javnim površinama.

‘Apelujemo na građane da prilikom rekreativnih aktivnosti poštuju preporuke i smjernice Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS te nadležnih inspekcijskih službi’, stoji u saopštenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,