Utorak, 22. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović zadovoljan radom Medžlisa Islamske zajednice u Vlasenici

Na sastanku Muftije tuzlanskog s imamima i zvaničnicima Islamske zajednice Medžlisa Vlasenica iskazana puna podrška glavnom imamu Nurdinu-ef. Grahiću.

Danas je u Vlasenici održana zajednička sjednica Izvršnog odbora i Vjersko-prosvjetne službe Medžlisa Islamske zajednice Vlasenica, te predstavnika džemata Hajrija džamije.

Sjednici je prisustvovao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, kao i rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva tuzlanskog Muamer Zukić i član Sabora Islamske zajednice Mirza Saračević.

Na sjednici je razgovarano o stanju u džematima na području MIZ Vlasenica. Istaknuto je da se ovaj medžlis razvija u skladu s mogućnostima i potrebama muslimana ovoga područja kao i u skladu s normama IZ-e u BiH.

Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović izrazio je svoje zadovoljstvo zbog svih pozitivnih tokova u radu zajednice na području ovog medžlisa. Muftija je posebno istakao ulogu glavnog imama i imama, kao i svih predstavnika džematlija koji su uključeni u rad organa Islamske zajednice u Vlasenici.

Posebna tema razgovora bio je napad na glavnog imama MIZ Vlasenica i imama Hajrija džamije Nurdina-ef. Grahića. Svi prisutni osudili su napad Mehmeda Kuljančića na službenika Islamske zajednice i kategorično zatražili da se dotični sankcionira. Organi Islamske zajednice preduzet će sve mjere u saradnji sa nadležnim institucijama da se spriječe napadi na službenike Islamske zajednice, kao i vrijeđanja i prijetne koje se njima i njihovim porodicama upućuju, ma od koga dolazile.

Na sastanku je iskazana puna podrška glavnom imamu Nurdinu-ef. Grahiću u njegovom radu, kao i ostalim imamima i organima Islamske zajednice koji djeluju na području Medžlisa Vlasenica.

Zaključeno je da će se pomno pratiti ova neželjena pojava ataka na vjerske službenike, te da će se izričito zahtijevati da nadležni državni organi pruže adekvatne mjere zaštite.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje