Četvrtak, 7. Decembra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Muehlbauer će opet štampati bh. pasoše, potpisan ugovor vrijedan 28 miliona KM

Preuzmite sliku

Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) i kompanija Muehlbauer potpisali su u Banjoj Luci četverogodišnji ugovor o nabavci pasoških knjižica u vrijednosti 28,47 miliona KM, rekla je Srni portparol IDDEEA Elvira Adžikić.

“Potpisivanjem ovog ugovora u narednom četverogodišnjem periodu građani BiH će u zakonom propisanom roku nesmetano moći dolaziti do svojih putnih isprava”, istakla je Adžikić.

Ugovor je potpisan jučer u prostorijama IDDEEA u Banjoj Luci.

Kancelarija za razmatranje žalbi BiH odbila je ranije žalbu Francuske kompanije Gemalto, čime su stvoreni preduslovi da IDDEEA nakon nekoliko neuspješnih pokušaja završi tender za nabavku pasoških knjižica.

Najbolju ponudu na posljednji tender, na koji se i žalio Gemalto, dostavila je kompanija Milbauer, koja za četvorogodišnje štampanje pasoških knjižica traži 28,47 miliona KM s PDV-om, dok je kompanija “Veridos” tražila čak 53,28 miliona KM.

Ove dvije kompanije jedine su i dostavile ponude za četvorogodišnji posao štampanja pasoških knjižica, iako ih je daleko više preuzelo tendersku dokumentaciju. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,