Četvrtak, 5. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mrtva svinja bačena u harem Gradske džamije u Bratuncu

Preuzmite sliku

Već nekoliko mjeseci imami i džematlije ovog džemata u jutarnjim satima u haremu džamije, zatiču i bačene vreće sa smećem

U četvrtak 20. augusta 2020. godine oko 12,30 sati u haremu Gradske džamije u Bratunac pronađena je uginula domaća svinja. Odmah po saznanju Medžlis Islamske zajednice Bratunac prijavio je ovaj incident Policijskoj stanici u Bratuncu.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bratunac Elvir-ef. Hodžić ističe da ovo ne može biti slučajnost jer se radi o domaćoj životinji koja se ne uzgaja u centru Bratunca, odnosno u blizini džamije, te je životinja morala biti namjerno donesena i ostavljena na tom mjestu.

Već nekoliko mjeseci imami i džematlije ovog džemata u jutarnjim satima u haremu džamije, zatiču i bačene vreće sa smećem, objavila je Islamska zajednica.

“Incident se desio na prvi dan Nove hidžretske 1442. godine, što je dodatno uznemirilo i nas i naše džematlije. Sada smo sigurni da ni smeće koje pronalazimo skoro svako jutro u haremu džamije nije tu slučajno ili greškom ostavljeno”, kazao je glavni imam Elvir-ef. Hodžić dodavši da je o ovom incidentu obaviješteno Muftijstvo tuzlansko i Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,