Četvrtak, 9. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Motiv ubistva nepoznat: Istraga o ubistvu Slaviše Krunića još uvijek traje

U Glamočanima kod Banjaluke održan je polugodišnji pomen ubijenom vlasniku Sector Securityja Slaviši Kruniću. Istraga o ubistvu još uvijek traje, dok je motiv ubistva nepoznat.

Porodica, prijatelji i saradnici zapalili su svijeće na grobu Slaviše Krunića, čime su obilježili 6 mjeseci od njegovog ubistva. Slavišin otac Drago Krunić kaže da nema primjedbu na ljude koji vode dosadašnji tok istrage ali i da zna koliko će biti teško doći do prave istine.

Još uvijek,ističe, njemu i njegovoj porodici niko od nadležnih nije saopštio dokle se stiglo sa istragom.

‘Meni je dugo 6 mjeseci ali vjerovatno se tu radi kako bi trebalo pa možda to za službu nije malo ali ja kažem ne mogu još nikoga okriviti niti mogu nešto napamet pričati. Sve su informacije na tome da se radi na tome vodi se računa i poznavajući neke stvari u životu mislim da će to inače ići sporo’, kaže Drago Krunić, otac ubijenog Krunića.

Komšije i prijatelji porodice Krunić došli su da odaju počast ubijenom Slaviši Kruniću. Još uvijek sa nevjericom pričaju o svemu što se dogodilo i nadaju se da će istina o ubistvu uskoro izaći na vidjelo.

Slavišu kao prijatelja i porodicu dugo poznajem jedna predivna porodica gdje ne prihvatam ni dan danas da ga nema.

Ovo nije stvarno u redu takvog momka i da se ćuti i da nema ništa daj bože da se otkrije nalogodavac ali ja se uzdam u boga da će bog kazniti i sve te koji su i nalogodavci i ubice božija kazna je najveća kazna.

Istraga i dalje tapka i mislim da bi roditelji njegovi kad bi znali bar ko je to uradio bar malo oduška dobili iako do groba ne mogu odahnuti.

Slaviša Krunić ubijen je 22.aprila u sačekuši kod svoje vikendice u Glamočanima, nedaleko od Laktaša. Tom prilikom ubijen je i radnik njegovog obezbjeđenja Žarko Pavlović, a ranjen vozač Goran Ilić.

Tada je ubijen i jedan od napadača, Željko Kovačević, dok se drugi napadač Benedi Đukanović, za kojim je bila raspisana Interpolova potjernica, u junu ove godine predao policiji i nalazi se u pritvoru. (RTVBN)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje