Utorak, 27. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mostarski aerodrom u novembru imao samo pet putnika, Vlada FBiH uložila više od 16 miliona KM

Preuzmite sliku

Aerodrom Mostar u novembru je opslužio samo pet putnika, što je njegov najslabiji učinak za taj mjesec u posljednjih više od 10 godina.

Kako je objavio specijalizovani vazduhoplovni portal Ex-Yu Avaiation News, na mostarskom aerodromu prošlog mjeseca nije bilo komercijalnih letova jer se ljetnja čarter sezona završila u oktobru.

Ova vazdušna luka je u novembru imala čak manje putnika nego tokom pandemije 2020. godine, pri čemu je broj letova bio za 99 odsto manji u odnosu na 2019, godinu koja je prethodila krizi izazvanoj korona virusom.

  • Sveukupno, Aerodrom Mostar je u periodu januar-novembar opslužio 10.801 putnika, što je za 66,5 odsto manje nego prije tri godine.

    Uprava aerodroma je najavila da će Wizz Air pokrenuti slijedeće godine letove ka ovom gradu, ali od strane mađarskog niskotarifnog avio-prevoznika nema potvrde takvih planova, dodaje se u informaciji.

    Samo je Vlada Federacije BiH u proteklom osmogodišnjem periodu u mostarski aerodrom uložila 16 miliona KM u sklopu financijske podrške za opremanje, modernizaciju i rad aerodroma u Federaciji BiH.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,