Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mostarac kao fan “Tesle” nije mogao dočekati “Cybertruck” pa je napravio svoj

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački obožavatelj Fordovih kamioneta i kompanije Tesla u vlasništvu Elona Muska nije mogao sjediti skrštenih ruku i čekati da proizvođač električnih automobila pusti u promet svoj Cybertruck, koji se očekuje krajem 2021. godine.

 • Umjesto toga je napravio vlastitu verziju futurističkog vozila. Kako je objavio Reuters, specijalisti informacijskih tehnologija Igoru Kreziću i inžinjerima u kompaniji Stark Solutions trebalo je osam mjeseci da rastave Ford Raptor F-150 na najmanje dijelove i transformiraju ga u vozilo na naftni pogon koje liči na Cybertruck.

  Prva vožnja ulicama grada Mostara na jugu zemlje privukla je veliku pažnju, rekao je Reutersu Mario Ćorić, direktor kompanije.

  – Svi su nas gledali, a većina ih je mislila da smo napravili tenk, jer ljudi ne znaju što je Cybertruck. Jedna se djevojka čak zaustavila i pitala proizvodi li se ovdje Teslin Cybertruck – rekao je Ćorić. Krezić je odbio razgovarati s Reutersom. Iako možda ne izgleda isto funkcionalnom prototipu Cybertrucka, kamionet ima sličnu eksternu estetiku.

  – Vlasnik je želio kombinirati dvije suprotne strane – Ford i Cyber – jer je obožavatelj i Forda i Tesle tako da smo spojili ove dvije ideje u jednu. Ovaj koristi naftu, a Tesla koristi električnu energiju. Pokušali smo kopirati što više smo mogli, ali naš automobil nije iste veličine kao Cybertruck – kazao je on.

  Zasad nema komentara Forda i Tesle.

  Ćorić je kazao kako Satrk Solutions sada pokušavaju registrirati vozilo kako bi ga mogli voziti po ulicama BiH, ali su naišli na probleme jer su oštri kutovi poput onih koje ima Cybertruck zakonom zabranjeni. Tesla planira izgraditi tvornicu za proizvodnju Cybertrucka u blizini Austina u Teksasu. Cybertruk će imati početnu cijenu od oko 39.000 američkih dolara, a liči na oklopno vozilo.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,