Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mostar: Gradska inspekcija ruši bespravno izgrađene objekte (FOTO)

Preuzmite sliku

Po nalogu gradske građevinske inspekcije danas je počelo uklanjanje desetak bespravno izgrađenih objekata u Ulici Kralja Tomislava u Mostaru, javlja dopisnik Anadolu Agency (AA).

Objekti su napravljeni bespravno i nakon provedene procedure naloženo je da se uklone”, za Anadolu Agency (AA) potvrdio je glavni gradski građevinski inspektor Hilmo Đidelija.

 • rusenje-mostar
 • Radi se o desetak objekata. Komšije iz neposredne blizine ispričale su da su objekti napravljeni nakon rata i da se u njima desetak godina obavljala trgovačke djelatnosti a nakon toga su napušteni.

  Odjel za urbanizam i građenje Grada Mostara početkom godine pozvao sve vlasnike da dostave valjanu dokumentaciju za legalizaciju izgrađenih objekata. A kako se to nije desilo po nalogu gradske inspekcije danas je počelo njihovo uklanjanje.

  Đidelija je kazao i to da je na ovom predmetu radilo pet građevinskih inspektora, a da se u postupku nalazi još nekoliko predmeta.

  To su stalne procedure i mi imamo stalno u postupku nekoliko predmeta. Nakon što se provede procedura, ako objekti nisu dobili rješenja o legalizaciji oni se uklanjanju“, pojasnio je Đidelija.

 • rusenje-mostar2
 • On naglašava da takvih objekata ima u cijelom gradu, te da vrsta namjene ne igra nikakvu ulogu, makar se radilo i o stambenim objektima. Nije mogao potvrditi koliko je objekata uklonjeno posljednjih mjeseci.

  U okviru gradske inspekcije radi devet službi i 30 inspektora koji su samostani i svom radu, tako da u ovom trenutku ne mogu govoriti koliko je ko od njih uradio. Svak radi svoj dio posla”, rekao je Đidelija.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje