Nedjelja, 26. Maj 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Mostar: Epruvete pune krvi bačene u blizini dječjeg igrališta (FOTO)

 Epruvete pune krvi nemarno su odbačene uz dječje igralište te mogu predstavljati veliku prijetnju za zdravlje.

Veći broj epruveta punih krvi tokom vikenda nemarno je odbačeno u kontejnere u blizini škole. Nekoliko čitatelja portala Bljesak.info javilo se žaleći se na ovaj problem.

”U subotu u Mostaru u naselju C2 bačen je veći broj epruveta koje su pune krvi. Iste su bačene pored kontejnera koji se nalaze pokraj igrališta na kojem se svakodnevno igraju djeca. Također, na istom mjestu ima određeni broj pasa koji su te iste epruvete naravno njuškali i raznosili. Tko zna je li ijedan došao u kontakt s krvi iz epruveta čime može doći i do prijetnje za zdravlje samih pasa, ali i djece koja se igraju u blizini i koja se igraju s tim istim psima”, napisao je čitatelj, međutim nije siguran ko bi mogao biti vlasnik ovog neodgovorno bačenog otpada, koji je u međuvremenu sklonjen.

Drugi čitatelj je pisao kako je očito da se ovdje radi o višestrukom prekršaju, ne samo nepropisnom odlaganju medicinskog otpada, nego i kršenju privatnosti pacijenata, jer na gotovo svim epruvetama stoje navedena imena i prezimena.

”Hoće li se početi kažnjavati bacanje otpada po ulicama od strane svih građana, a još većim kaznama oni koji odlažu ovako opasan otpad ili će se tek poduzeti mjere kada nečiji život bude ugrožen??”, zapitali su ogorčeni čitatelji.

Kažu kako smatraju da je ovo prvi put da se ovaj ”krvavi otpad” našao nemarno odbačen, ali nadaju se da se ovakve stvari više nikada neće ponoviti u budućnosti, jer bi mogle biti izuzetno opasne.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje