Četvrtak, 24. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mlađi muškarac u Bihaću zaražen koronom u teškom stanju

Preuzmite sliku

Mlađi muškarac, za kojeg je jučer potvrđeno da je pozitivan na koronavirus, hospitaliziran je u izolatoriju Kantonalne bolnice ‘Dr. Irfan Ljubijankić’ u Bihaću i u teškom je stanju.

‘Pacijent ima razvijenu težu kliničku sliku i pod stalnim je nadzorom tima anesteziologa i infektologa. Od jučer je smješten u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti. Epidemiološki gledano, ne raspolažemo informacijom da je bio u nekoj od zemalja s izraženom transmisijom koronavirusa, tako da nemamo podatak kako je došlo do zaraze virusom’, rekao je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

Istaknuto je i kako epidemiolozi i higijensko-epidemiološke službe već tretiraju ovaj slučaj, odnosno postupaju prema eventualnim bližim kontaktima osobe pozitivne na koronavirus.

Danas su ispred bihaćke bolnice postavljeni i trijažni šatori, kojim će se maksimalno reducirati kretanja u bolničkom krugu, odnosno izbjeći nepotreban kontakt potencijalnih pacijenata i zdravstvenog osoblja.

‘Ovim ćemo dodatno smanjiti mogućnost ulaska zaraze na druge odjele, iako smo već dobro organizirali medicinske timove i režim postupanja u radu. Niko više neće moći ući u Kantonalnu bolnicu, a da ne prođe kroz trijažni šator’, dodao je direktor Havić.

Još jednom je ponovljeno da je bolnica u potpunosti prilagođena i prilično opremljena za novonastalu situaciju, te je apelirano na sve pacijente za saradnju i razumijevanje. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,