Petak, 6. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mještanin koji je pronašao djevojčicu se onesvijestio kada je vidio njeno stanje

Preuzmite sliku

Petogodišnju Samira Alić, koja je prije sedam dana, zajedno s bratom, nestala u šumama podmajevičkog sela Rašljani kod Brčkog pronašli su mještani na području Srebrenika.

Djevojčica je pronađena živa, no u veoma lošem stanju zbog čega je odmah prebačena u bolnicu. Djevojčica je pronađena oko osam kilometara od mjesta gdje je pronađen njezin brat.

Mještanin, koji je pronašao djevojčicu, kada je vidio u kakvom je stanju, odmah se onesvijestio pa je i on prebačen u bolnicu.

Djevojčicu je pronašao mještanin Damir Kavgić (1978 g.), u koritu riječice Bistrice koji je i iznio curicu na Golo brdo do vozila hitne pomoći Doma zdravlja u Srebreniku a potom u UKC Tuzla, gdje se trenutno i nalazi. Damir je također hospitaliziran jer je iscrpljen nošenjem i tako je i sebe doveo i sebe u opasnost.

Mimo svih očekivanja, djevojčica je, ne znamo kako i zbog čega otišla u potpuno suprotnom smjeru od njenog brata koji je pronađen nizvodno, ona je otišla uzvodno preko 5 km od mjesta njegovog pronalaska i oko 3,6 km od kuće gdje žive, saopćila je Gorska služba spašavanja.

Okolnosti razdvajanja, kao i okolnosti nestanka će biti predmetom policijske istrage koja je od početka vodila i koordinirala ovu tešku potragu koja je danas okončana nakon 7 dana traganja.

Za bratom i sestrom se tragalo intenzivno cijelo vrijeme, a u potrazi su osim spasilaca Crvenog krsta i Civilne zaštite u Brčkom, tragali i pripadnici Gorske službe spašavanja iz Mostara i Travnika, ali i helikopter MUP-a RS-a. Nažalost sve je bilo uzaludno do unazad dva dana kada je pronađen Elvedn.

On je pronađen u teškom psihičkom i fizičkom stanju na nepristupačnom terenu. Od iscrpljenosti nije mogao hodati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje