Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mještani sarajevskog naselja u strahu za život: Njihova zgrada mogla bi cijela da se uruši

Preuzmite sliku

U naselju Stup u noći s ponedjeljka na utorak došlo je do odrona zemlje na mjestu budućeg stambeno-poslovnog kompleksa Bulevar, što je uznemirilo stanare zgrade koja se nalazi u blizini.

Jedan od stanara kazao je da je do odrona došlo oko 3 sata i da su iz straha morali pobjeći sa djecom iz zgrade jer nisu znali šta se dešava. Građani su uplašeni da bi njihova zgrada mogla cijela da se uruši jer bageri preblizu kopaju jamu. Jučer ujutru pozvali su policiju, kao i inspekciju Općine Ilidža. U Općini Ilidža su kazali da je Urbanističko-građevinskoj inspekciji jučer ujutru poslije osam sati prijavljeno da je došlo do obrušavanja zemlje, betonskog ivičnjaka i ograde koja se nalazi uz saobraćajnicu, prenosi Oslobođenje.

– Inspekcija je izašla na teren i konstatovala hitnu mjeru obezbjeđenja građevinske jame kompleksa C, zbog otklanjanja opasnosti po život i zdravlje ljudi, kao i okolnih objekata. Urbanističko-građevinska inspekcija će vršiti stalni nadzor nad provođenjem naređenih mjera. Inače, Urbanističko-građevinska inspekcija je stalno na terenu i konstantno vrši inspekcijski nadzor tako da ovo nisu prve naložene hitne mjere, naveli su iz Općine Ilidža. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,