Petak, 3. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Mirsad Hadžikadić: Bakir Izetbegović ponovo pomaže Dodiku i Čoviću

Preuzmite sliku

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić od nedavno i zvanični kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine ispred Koalicije “Država” oglasio se povodom posljednjih izjava Bakira Izetbegovića:

“Izjava gospodina Bakira Izetbegovića da ponovo računa na pomoć islamskog svijeta, pretpostavljam u slučaju sukoba, pokazuje mnogo više nego neznanje i političku nezrelost. Bosni i Hercegovini su potrebne veze i pomoć cijelog civiliziranog svijeta, uključujući i islamske države.

Ovakva izjava samo daje retoričku municiju Dodiku i Čoviću kada ispaljuju rafale mržnje kojima ubjeđuju Evropu i svijet da su bh. muslimani strano tijelo civiliziranog svijeta i potencijalni teroristi.

Ona izražava ubjeđenje da je podjela Bosne i Hercegovine moguća i prihvatljiva opcija.

Ona je izraz nemoći i nevjerice u vlastite snage.

Ona manifestuje licemjernu upotrebu dvostrukih kriterija, unutar kojih (opravdano) kritikujemo Srbiju i Hrvatsku za miješanje u unutrašnja pitanja BiH i nepoštivanje njenog suvereniteta, dok s druge strane prizivamo, po istom principu, druge države za rješavanje unutrašnjih pitanja i sporova u Bosni i Hercegovini.

Ona izdaje budućnost Bosne i Hercegovine.

Ne u moje ime.

Nama treba država koja je snažna, efikasna i pravedna. Države koja stvara prijatelje širom svijeta i lobira kroz svoje političke, ekonomske, diplomatske, naučne, kulturne i sportske kanale.

Možemo mi to. Do nas je.” navodi se u saopštenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje