Srijeda, 12. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Mirna šetnja protiv parade LGBT populacije

Udruženje građana ‘Svjetlo’ saopćilo je da ne podržava najavljenu paradu LGBT populacije te da će ‘taj svoj stav iskazati mirnom šetnjom.’

– S obzirom na to da je nedavno izdato javno saopćenje organizatora najavljene parade LGBT populacije u kojem je, između ostalog, navedeno ‘Građani Sarajeva nas podržavaju’, ovim putem obavještavamo organizatore najavljene parade LGBT populacije da ih ne podržavamo i da ćemo taj svoj stav iskazati mirnom šetnjom. Pozivamo sva udruženja i sve građane da nam se pridruže na toj šetnji, istoga dana kad je najavljena i parada – ističe se.

Iz Udruženja ‘Svjetlo’ navode da ‘porodica obuhvata emocionalni sistem od najmanje tri generacije živih srodnika povezanih krvnim, zakonskim i historijskim vezama’.

– U porodicu se ulazi rođenjem, a izlazi smrću. U nekim porodicama čak ni tad, jer učešće u psihodinamici porodičnog života nastavlja se i poslije smrti nekih članova. Zato se kaže da je porodica članstvo, bez izbora i izlaza. Porodica ima strukturu, hijerarhijsku organiziranost, uloge i podsisteme – roditeljski subsistem i podsistem siblinga (djece). Značaj porodice ogleda se u njenoj nezamjenjivosti za razvoj pojedinca zato što nijedan drugi sistem nije u mogućnosti obezbijediti potrebnu ljubav i toplinu koju može pružiti biološka porodica – navodi se u saopćenju UG ‘Svjetlo’.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje