Subota, 25. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mirko Šarović kandidat SDS-a za člana Predsjedništva BiH iz RS-a

Preuzmite sliku

Jednoglasnom odlukom Glavnog odbora Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke, izabran je za kandidata SDS-a za člana Predsjedništva BiH iz Repubike Srpske, saopćeno je iz ove stranke.

-Moja zahvalnost svim glanovima Glavnog odbora SDS koji su mi danas pružili podršku. Posebno hvala predsjedniku Glavnog odbora Milanu Miličeviću na podršci koju mi je uputio danas“, poručio je Šarović nakon nominacije.

On je kazao da samo naporima svih članova SDS može doći do pobjede.

-Vodiću pozitivnu kampanju i pružaćemo ruku i protivkandidatima i konkurentskim strankama. Treba da se nadmećemo u tome ko više i bolje može uraditi za našu republiku i naš narod, poručio je kandidat SDS za člana Predsjedništva BiH iz RS.

Šarović je poručio da je već odredio ciljeve kampanje i da su oni koncizni i jasni.

-Spreman sam da donesem pobjedu opoziciju za člana Predsjedništva BiH i da ključno doprinesem pobjedi cijele opozicije u oktobru. Ekonomija će biti u prvom planu moje kampanje i uvjeren sam da dobra politika može biti prepoznata kroz rezultate već u prvoj godini mandata nove vlasti. Regionalna saradnja, članstvo u Evropskoj uniji koje ne treba da nam neko udijeli već da to zaslužimo. Ko podrži moju platformu, imaće mjesta u našoj velikoj pobjedi i budite uvjereni da ćemo uspjeti da mijenjamo stvari u Republici Srpskoj, zaključio je Šarović.

Kandidata za člana Predsjedništva BiH iz RS predstavio je Milan Miličević koji je kazao da je ime kandidata SDS usvojeno jednoglasno nakon obimnih konsultacija.

-Pobjeda je jedini uspjeh i ni o čemu drugome ne razmišljamo. Postoji saglasnost da se svi opštinski odbori uključe i rade da bi došlo do pobjede. Naš maksimalni napor će biti da i Jelena Trivić bude podržana na isti način od SDS-a u kandidaturi za Predsjednika Republike Srpske, naveo je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje