Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ministri u Vladi RS-a dali podršku Viškoviću

Preuzmite sliku

Mi ministri u Vladi Republike Srpske, bez obzira kom narodu pripadamo dajemo punu, nedvosmislenu i bezrezervnu podršku Radovanu Viškoviću, predsjedniku Vlade RS, navodi se u zajedničkoj izjavi koju su potpisali svi ministri u Vladi ovog entiteta u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Srebrenka Golić, potpredsjednik Vlade RS u prisustvu većine ministara pročitala je tekst izjave u kojoj se između ostalog navodi:

“Najoštrije osuđujemo napade na ugled i čast našeg premijera koji dolaze iz Federacije Bosne i Hercegovine. Radovan Višković je pošten, vrijedan i častan čovjek, to je nesporno, koji sa velikim uspjehom i vidljivim rezultatima odgovorno i predano obavlja funkciju predsjednika vlade RS sa jednim jedinim ciljem. To je prosperitet RS-a i bolji život svih građana koji žive u njoj”.

U zajedničkoj izjavi navodi se i da Višković nikada nije cijenio ljude po nacionalnosti nego po tome kako neko obavlja posao i kakav je čovjek.

“Svi napadi na premijera Viškovića koji dolaze iz FBiH su obično spinovanje i politikantstvo, predizborno podmetanje usmjereno na slabljenje RS i njenih institucija i sticanje jeftinih poena za pojedine stranke u Sarajeva”, zajednički je stav ministara u Vladi RS-a.

Viškovića je zaštićeni svjedok na Sudu BiH optužio da je bio jedan od sudionika u akciji jula 1995. godine u kojoj su vojne, policijske i paravojne formacije iz RS i Srbije zauzele ”zaštićenu enklavu UN-a” Srebrenicu, te potom počinile genocid nad stanovnicima ovog grada na istoku Bosne i Hercegovine.

Ova informacija vezana za Viškovića prije nekoliko dana objavljena je u brojnim medijima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje