Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ministri Nešić i Isak razgovarali o poboljšanju sigurnosti građana i njihove imovine

Preuzmite sliku

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić danas se sastao u Sarajevu sa ministrom unutrašnjih poslova FBiH Ramom Isakom, razgovarali su o saradnji dva ministarstva i poboljšanju sigurnosti građana i njihove imovine.

U fokusu je bila sigurnost u saobraćaju, sankcionisanje nesavjesnih vozača koji višestruko krše saobraćajne propise te preventivne mjere koje mogu doprinijeti većoj sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.

Ministar Nešić, izražavajući saosjećanje sa porodicama žrtava saobraćajnih nesreća koje su prouzročili nesavjesni vozači, podržao je ideju za strožije kažnjavanje tih djela i preventivno djelovanje policijskih i pravosudnih institucija.

– Iako Ministarstvo sigurnosti nema direktnu nadležnost za tu oblast, izrazio je spremnost dati doprinos u radu nadležnih ministrastva i policijskih agencija, u cilju unaprieđenja zakonskog okvira, donošenje preventivnih mjera i svih drugih oblika saradnje koji mogu poboljšati sigurnost učesnika u saobraćaju – saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Takođe, tokom sastanka razmjenjene su informacije o trenutnoj sigurnosnoj situaciji i ključnim izazovima u radu dva ministarstva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje