Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ministarstvo za boračka pitanja TK: Objavljena lista kandidata za volonterski staž

Preuzmite sliku

Minstarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona objavilo je na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona Konačnu listu kandidata za obavljanje volonterskog staža.

Riječ je o 288 kandidata kojima se u Budžetu Tuzlanskog kantona obezbjeđuju sredstva za obavljanje volonterskog staža. Konačna lista za obavljanje volonterskog staža objavljena je nakon što je završen žalbeni postupak kandidata koji su podnijeli prigovor.

U narednom periodu ministar za boračka pitanja Fahrudin Skopljak će sa saradnicima i predstavnicima JU Službe za zapošljavanje Tuzla održati radni sastanak sa volonterima koji su nakon okončanog postupka ostvarili pravo za obavljanje volonterskog staža.

Tema sastanka, o čijem terminu će javnost biti blagovremena upoznata, su detalji o raspisanom Javnom pozivu za učešće u Programu sufinansiranja obavljanja volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica, upućenom poslodavcima sa područja Tuzlanskog kantona. Na sastanku će kandidatima biti saopšteni potrebni podaci u vezi sa nastavkom angažmana. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje