Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ministar zdravstva FBiH uputio apel građanima: Uozbiljite se, možemo doći do scenarija Italije

Preuzmite sliku

Federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić upozorio je da bi BiH vrlo lako mogla doći do scenarija Španije i Italije ukoliko se građani budu ponašali neodgovorno i ne budu poštivale mjere koje propisuju krizni štabovi.

Govoreći za N1 kazao je kako je epidemiološka situacija još pod kontrolom, ali je zabrinjavajući porast novozaraženih.

“Zdravstveni sistem još uvijek odgovara na sve izazove, na sve potrebe i mi još imamo dovoljne kapacitete, ali ako se ovako nastavi, ako nam jedan dan dođe prevelik broj oboljelih, na to niko nije spreman”, rekao je Mandić.

Istakao je kako više od pola godine upozoravaju građane putem medija, apeluju, pišu naredbe, ali da nailaze na kritike i pitanja zbog čega to rade kada je ovo izmišljeno.

“Apelujem još jednom na stanovništvo, ovo je vrlo opasna situacija, ne smijemo potcijeniti ovaj virus. Bolest je vrlo ozbiljna i ne bira – od djece preko srednje životne dobi do staraca. Uozbiljite se, držite se propisanih mjera i ne idite na okupljanja, to je najpogubnije”, rekao je Mandić.

Istakao je kako više od pola godine upozoravaju građane putem medija, apeluju, pišu naredbe, ali da nailaze na kritike i pitanja zbog čega to rade kada je ovo izmišljeno.

“Apelujem još jednom na stanovništvo, ovo je vrlo opasna situacija, ne smijemo potcijeniti ovaj virus. Bolest je vrlo ozbiljna i ne bira – od djece preko srednje životne dobi do staraca. Uozbiljite se, držite se propisanih mjera i ne idite na okupljanja, to je najpogubnije”, rekao je Mandić. (Foto: Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje