Utorak, 7. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ministar MUP-a TK najavio nabavku oklopnih transportera i dugih cijevi

Preuzmite sliku

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona danas je na svečanosti promovisalo novoformiranu Jedinicu za saobraćaj Uprave policije i 45 novonabavljenih motornih vozila.

Radi se o pet kombi vozila za potrebe Jedinice za specijalnu podršku, 40 vozila za potrebe uniformisane i kriminalističke policije u policijskim upravama i policijskim stanicama, a od ponedjeljka će u punu funkciju i upotrebu biti stavljena i dva specijalna vozila za evidentiranje saobraćajnih prekršaja – presretača, saopćeno je danas.

Ukupna vrijednost ove nabavke je više od dva miliona KM i radi se o najvećoj pojedinačnoj nabavci vozila u posljednjih više od 20 godina.

  • Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić naglasio je da ulaganje u sigurnost nije trošak, već investicija, jer lična i imovinska sigurnost je preduslov za sve ostalo, za investicije, privredni i ekonomski, kulturni, sportski i sveukupan društveni razvoj.

    Kantonalni ministar unutrašnjih poslova Hajrudin Mehanović je najavio da će u narednim danima biti potpisani i ugovori za nabavku oklopnih transportera, dok se nastavlja i procedura za nabavku dugih cijevi koja je u više navrata bila obustavljena zbog žalbi od dobavljača.

    Direktor uprave policije Dževad Korman je zahvalio Vladi Tuzlanskog kantona na prepoznavanju značaja ulaganja u opremu za rad Uprave policije.

    Istakao je da su rezultati koje policija ostvaruje tokom ove godine na zadovoljavajućem nivou, te da postoji trend poboljšanja parametara u svim oblastima.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje