Subota, 13. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ministar Dedić u Olovu: Zajednički projekti za razvoj Općine Olovo

Preuzmite sliku

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je s direktorom projektne jedinice koja realizira projekte IFAD-a Halilom Omanovićem i direktorom Agencije za vodno područje rijeke Save Sejadom Delićem posjetio Općinu Olovo. Tom prilikom ministar Dedić je održao radni sastanak s načelnikom Đemalom Memagićem s kojim je razgovarao o stanju u oblasti poljoprivrede i vodoprivrede na području ove općine.

Na sastanku je istaknuta opredijeljnost Federalnog ministarstva da u okviru mogućnosti i kapaciteta pomognu razvoj Olova, ali i drugih lokalnih zajednica na području Federacije BiH.

– Na području Općine Olovo realizirali smo nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata poput Gradske tržnice Olovo i vodovoda Olovske Luke i Gornje Olovo, kao i projekata u kojima smo podržali 106 farmera sa start paketima i opremom za uzgoj maline. Ukupno za navedene projekte izdvojeno je više od 1,4 miliona KM. U oblasti vodoprivrede to su projekti regulacije korita rijeke i izgradnje obaloutvrda na rijeci Krivaji, a nakon poplava u ovoj općini sanirali smo i korito rijeke Stupčanice, sanaciju fekalne i kišne kanalizacije, sanaciju klizišta, lokalnih puteva i gradskih ulica. U ovoj godini planirana je realizacija projekta sanacije puta i mosta u naselju Dugandžići čija je ukupna vrijednost 250 hiljada KM – kazao je ministar Dedić.

Načelnik Memagić zahvalio se ministru Dediću na upriličenoj posjeti, te kazao kako dijeli zadovoljstvo sugrađana realiziranim projektima koje je podržalo Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na području Općine Olovo.

– Realizirani projekti su direktno i indirektno podržali razvoj Olova i mi smo, kao predstavnici ove lokalne zajednice, zahvalni na podršci koju nam je pružilo resorno ministarstvo – kazao je načelnik Memagić.

Nakon radnog sastanka ministar Dedić i načelnik Memagić obišli su Gradsku tržnicu koja je jedan od uspješno realiziranih projekata, saopćeno je iz Federalnog ministartsva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje