Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Milorad iz Prijedora 50 godina pije pivo umjesto vode – proslavio 89. rođendan

Preuzmite sliku

Oni koji dočekaju pozne godine, najčešće imaju zanimljive životne priče.

Takva jedna dolazi od Milorada Zdjelara iz mjesta Tomašice kod Prijedora. Iako je već u 89. godini života, vedrog je duha, još uvijek voli izaći, prošetati ispred kuće i ogrijati se na suncu. Rođen je 12. jula, daleke 1932. godine.

U životu je prošao kroz nekoliko ratova, teška i dobra vremena, Njemačku, ali se na kraju ipak vratio na svoje ognjište. Recept za dugovječnost i dobro raspoloženje, odlučio je podijeli za ATV.

Sve je počelo još od ranog djetinjstva, kada mu je otac ponudio da popije pivo. Probao je, ali kako kaže, bilo mu je gorko. Došla je i ta 1969., od koje je sve i počelo. Odlazi raditi na građevini u Njemačku. U, kako je zovu “zemlji sreće”, prvo na što su radne kolege Miloradu skrenule pažnju jeste, da voda nije za piće, te su mu predložili da umjesto nje, pije pivo.

  • I poslušao ih je. Od tog trenutka, pa sve do danas, Miloradu je pivo postala svakodnevnica. Vodu gotovo ne pije. Iz Njemačke se vraća 1991. godine, kada odlazi u zasluženu penziju.  Za njega ne postoji riječ “lijek”, a od svih mogućih “terapija”, troši dvije do tri rakije uz jutarnju kafu, dok poslije ručka nastavlja s pivom.

    Danas, kad je napunio 89., Milorad ima pet unuka, osam praunučadi, i uskoro treba postati pradjed deveti put i čukundjed prvi put.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,