Petak, 26. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Milorad Dodik verbalno napao novinarku Oslobođenja Gordanu Katanu (VIDEO)

Preuzmite sliku

U Banjoj Luci održana je sjednica Izvršnog i Glavnog odbora SNSD-a. Milorad Dodik pozvao je svoje stranačke kolege u državnom parlamentu da nastave praksu napuštanja sjednica iako je to neodgovorno prema građanima koji su ih birali na izborima.

Sjednicama stranačkih organa ponovo nije prisustvovao Igor Radojičić, a Milorad Dodik nastavio je verbalne napade i na novinare otkazujući pretplatu jednom od dnevnih listova koji izlazi u Sarajevu.

Praksu napuštanja sjednica državnog parlamenta poslanici SNSD-a i dalje će nastaviti, zaključak je Glavnog odbora ove političke partije, nakon što je Tužilaštvo BiH donijelo naredbu o neprovođenju istrage protiv predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefika Džaferovića.

Mi nismo rekli da odlazimo iz parlamenta zato što čekamo odluku tužioca već zato što je to politička odgovornost. Sve dok je Džaferović član kolegija, poslanici SNSD-a će se ponašati kao i do sada“, kazao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

I dok u SNSD-u tvrde da će narednih dana biti razmotren i način djelovanja u Domu naroda PSBiH, sjednicama najviših stranačkih organa ni ovaj put nije prisustvovao potpredsjednik partije Igor Radojičić. Na pitanje zašto Radojičić nije bio na sjednici, Dodik je odgovorio novinarima da nije važno što jedan član nije bio prisutan.

“On ima određena neslaganja oko formiranja vlasti na nivou BiH i to je njegovo legitimno pravo”, istakao je Dodik.

Dodik nije želio da komentariše što je osuđeni vlasnik banjalučke firme “Grand trade” Mile Radišić, umjesto na izdržavanje kazne zatvora od tri godine zbog malverzacija akcijama “Medicinske elektronike“, pobjegao van granica BiH. Zato govori Banjalučanin Željko Vulić, koji najvjerovatnije nikada neće zaboraviti kada mu je uz pomoć specijalne policije oduzeta gotovo polovina zemljišta zbog izgradnje Radišićeve poslovne zgrade: “Svi znaju sve, a niko ne smije ništa da kaže. Zna se čiji je on kum, ko ga štiti i čiji je objekat tu“.

A da Milorad Dodik ne voli neugodna pitanja, pokazao je i danas. Zbog pitanja o učešću potpredsjednice SNSD-a Nade Tešanović na sjednici HNS-a, verbalno je napao novinarku Oslobođenja Gordanu Katanu.

Dolazite iz medija koji je takav i dolazite naravno iz naroda koji je takav, vi to hoćete namjerno da uradite“, poručio je Dodik

Milorad Dodik nastavio je verbalne napade na novinare i otkazujući pretplatu Oslobođenju. (federalna.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje