Srijeda, 8. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Milorad Dodik: Orbanu sam rekao da nije tačno da RS ruši teritorijalni integritet BiH

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je mađarskom premijeru Viktoru Orbanu danas prenio da nije tačno da “Republika Srpska ruši teritorijalni integritet BiH”.

“Rekao sam mu veoma jasno kako se radi o spinovima, koji govore kako rušimo teritorijalni integritet BiH, što nije tačno. Važno je da imamo nekoga ko hoće to da čuje. Mi ne činimo ništa što nije u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Odlučni smo da Republika Srpska vrati svoja ovlaštenja koja joj je oduzeo Ustavni sud BiH”, rekao je Dodik za RTRS.

On je dodao da posjeta mađarskog premijera predstavlja veliku čast za Republiku Srpsku, koja je i uzvratna posjeta, te da ga je danas upoznao sa aktuelnom situacijom. Istakao je i da je na sastanku razgovarano o bilateralnoj saradnji, potencijalnim zajedničkim projektima, prije svega infrastrukturnim i projektima u oblasti energetike.

“Mađarska je zainteresovana za mnoge projekte koji su nama potrebni, a da oni daju podsticaj kroz zajedničko ulaganje. Mi ćemo u narednih sedam dana imati jedan prijedlog koji ćemo uputiti u Budimpeštu kako bi došli do što boljih riješenja”, naglasio je Dodik.

On je ocijenio da je oto bio uspješan sastanak na kome se tragalo za boljim rješenjima u pogledu ekonomije. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,