Utorak, 20. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Milorad Dodik: Nikada nećemo slaviti 1. mart, BiH je neprijateljska i nakaradna

Preuzmite sliku

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da prvi mart nije praznik i da ga u Republici Srpskoj nikada neće slaviti.

,,Nikada i da 66 puta Ustavni sud donese odluku, nećemo slaviti. Ovo je gore od Turaka i 500 godina. Ništa tu nije u interesu RS i evo ja prvi nikada neću sprovoditi odluke Ustavnog suda BiH.”, rekao je Dodik.

Istakao je da je BiH neprijateljska i nakaradna.

,,Srpska je definisana 9. januara sa namjerom da bude nezavisna. Autonomija je legitiman stav našeg naroda. Mi slavimo Dan Republike to je deveti januar i to ne možete da promijenite.”, rekao je Dodik.

Povodom 29.Ustava RS Dodik je rekao da je Ustav Srpske nezakonito promijenjen od strane visokog predstavnika, te da ga treba prilagoditi izvornom Dejtonu.

,,Mi već imamo spreman nacrt Ustava, tražimo legitiman način kako da bude donesen.”, rekao je Dodik.

Kada je riječ o novoj dozi vakcina koje stižu sutra iz Rusije u RS, Dodik je rekao da je već značajan broj ljudi u RS vakcinisan i da će proces vakcinacije biti nastavljen.

,,20 000 vakcina koje stižu su ozbiljan broj. Mi vakcinaciju nastavljamo. I dalje smo u kontaktu sa različitim proizvođačima.”, rekao je Dodik. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,