Nedjelja, 3. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Milioner iz Kanade preselio se u BiH, gradi dvorac koji izgleda nevjerojatno

Preuzmite sliku

Krajem devedesetih godina u Međugorje su se doselili Patrick i Nancy Latta, bračni par iz Kanade. Oni su danas ponosni državljani Bosne i Hercegovine.

Patrick je bio biznismen koji je vodio sedam kompanija i nemoralan život, no sve se promijenilo kada je pročitao rečenicu iz knjige Poruke Gospe iz Međugorja. To je ovog milionera potaknulo da promijeni svoj život iz temelja i doseli se u Bosnu i Hercegovinu.

Živjeli su 6 godina u smrtnom grijehu

“Imali smo sve, bili smo jako bogati, ali nam je naš život srušio naših četvero djece; jedan je postao alkoholičar, drugi narkoman, kćerka se razvela, a najmlađi sin je živio nemoralnim načinom života kakvog si ne možete ni zamisliti. Kroz jednu poruku Bog je uslišio sve molitve majke moga supruga, koja je za njegovo preobraćenje molila svaki dan punih 48 godina. Patrick je pročitavši jednu poruku iz knjižice, koja nam je poslana iz Međugorja, zaplakao. Vidio sve svoje grijehe i rekao: draga Majko spasi ti moju djecu, budi ti roditelj koji ja nisam bio. Poslije toga je rekao: ništa više me ne interesira, želim živjeti u Međugorju“, priča Nancy Latta.

Još 1998. godine započeo je gradnju velebnog dvorca, a radovi na njegovom imanju i dalje traju. Danas ovaj dvorac služi i kao mjesto za duhovne obnove.

Sve što su imali u Kanadi su prodali, doselili u Međugorje i počeli graditi dvorac.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,