Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Potvrđeno: Milan Tegeltija razmišlja o ostavci

Preuzmite sliku

Milan Tegeltija razmišlja da podnese ostavku. Ovu informaciju je za Oslobođenje saopćio upravo predsjednik VSTV-a.

U posljednje vrijeme je na njegovu adresu “isporučeno” nekoliko poziva na ostavku. Mređu prvima je to danas učinio OHR. Također i Upravni odbor Vijeća za provedbu mira je na svojoj posljednjoj sjednici u kominikeu dao naslutiti da ne bi imao ništa protiv da Tegeltija ode sa pozicije koju trenutno obavlja.

Slični nagovještaji su proteklih dana stizali i iz Misije OSCE-a u našoj zemlji. Samo u toku današnjeg dana prvi čovjek VSTV-a je dobio otvorene pozive da napusti funkciju sa dvije vrlo značajne adrese i to od njegovih kolega iz Vijeća, te od Delegacije Evropske unije u BiH.

Upravo zvog svih ovih poziva upitan je Milan Tegeltija ko još treba da zatraži njegovu osdtavku da bi on to i učinio.

– Zaboravili ste da sam glasanjem za treći zaključak i sam sebe pozvao da razmotrim podnošenje ostavke. Bez mog glasa kao odlučujućeg taj zaklljučak ne bi bio usvojen. Tako da ću sasvim sigurno to razmotriti, upravo iz tog razloga, s tim da su moji razlozi za eventualno podnošenje puno širi i dublji i važniji. Kad ontom donesem odluku javnost će biti blagovremeno obavještena, kao i o njenim eventualnom razlozima, izjavio je Tegeltija. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,