Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Milan Kalinić o Aleksiću: Njegova škola je bila kao Cambridge, ali vješto je od nje napravio tvrđavu, kao sektu

Preuzmite sliku

Glumac Milan Kalinić, kao i cijela domaća javnost, potresen je nakon bolnih ispovjesti njegovih koleginica Milene Radulović (25) i Ive Ilinčić (24) o seksualnom zlostavljanju i uznemiravanju od strane čuvenog učitelja glume Miroslava Mike Aleksića (68).

“Mikina škola je imala kultni status, o njemu su svi pričali sve najbolje – jeste njegove metode su čudne, jako je strog, ali se sve opravdavalo. Time da on sprema djecu za život, čeliči za sutra, kako ćeš da izađeš pred hiljadu ljudi sutra i tako dalje. Ali ja recimo svoje dijete nisam htio da upišem kod Mike u školu, on ide kod Neše Nenadovića. Kada bi me drugi pitali ja ih nisam odvraćao od Mikine škole, govorio sam da je njegova škola dobra, da su odatle izlazili dobri glumci, što jeste činjenica, ali su za mene lično njegove metode bile su pretjerane i na tome se završavalo” – započeo je Kalinić u jutarnjem na K1 televiziji.

Milan je istakao da je škola Mike Aleksića imala kultni status jer mnogi koji su pohađali istu, danas su postali velika imena.

“Ja sam njegovu školu doživljavao kao nešto jako, jer je imala taj kultni status i odatle su izašla mnoga jaka imena, među glumcima je bila kao Cambridge. Međutim, on je vrlo vješto napravio tu svoju tvrđaju, kao sektu, ali u toj školi su ostale da rade i druge sjajne kolege, jer da se ne lažemo njegova škola je stvarno imala kultni status. Par puta sam se raspravljao sa kolegama zbog te njihove rečenice koju im je Mika usadio “spremam te za poslije”, pa ne spremaš ih za rat i Legiju stranaca, spremaš ih za glumu nešto lijepo. To nije način da te neko sprema, to je pretjerano, sve ima svoje granice.

Glumac je otkrio da Milenu Radulović poznaje od malena, kao i njene roditelje, i da mu je samim tim još teže zbog pakla kroz koji je prošla.

“Ja Milenu znam od malena, njeni roditelji su moji prijatelji i mnogo teško proživljavam sve ovo. Šokiran sam i ljut i bijesan i ne mogu da vjerujem da je neko na taj način koristio svoju moć. Milena je ostvarena glumica i svaka joj čast što je smogla snage da o svemu ispriča, hvala joj i divim se njenoj hrabrosti. Njeni roditelji su divni ljudi, koji su se bavili svojom djecom, izuzetno. Imaju materijalnih mogućnosti da im obezbjede sve i onda se to desilo takvom djetetu, iz takve divne porodice. Zamislite djevojke koje su na nižem socijalnom, intelektualnom nivou, kako sa njima mozeš da manipulišeš. Mislim da kolege koje su pohađale njegovu školu treba da se oglase, da kažu kakvo je njihovo iskustvo. Razumijem da im nije lako u ovoj situaciji i da mnoge osuđuju, ali moje kolege sada treba javno da istupe i da javno pričaju o svemu ovome, podrška na društvenim mrežama nije dovoljna. Više mi djeluje kao da si se samo “zapljunuo”.” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje