Utorak, 5. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mijatović: Za spas BiH su potrebni novi ljudi u politici

Preuzmite sliku

Potpredsjednik SDP – a BiH Vojin Mijatović smatra da se je izvor problema u BiH nedostatak kredibiliteta političara na vlasti, ali i u opoziciji. Njegov status prenosimo u cijelosti.

BiH je izložena stalnim pritiscima sa strane susjednih Hrvatske i Srbije, valjda im nije bilo dosta svo ono zlo 90-ih, pa misle da trebaju još.

Pored toga i dalje smatram da je i u toj situaciji moguće zaustaviti taj pritisak i vratiti se na teren dobrih odnosa, ali sa strane BiH moraju biti kredibilni ljudi, a danas oni koji sjede u ime BiH to nisu.

Ne mogu u ime države BiH i u ime građana pričati oni ogrezli u kriminal i korupciju koji decenijama na vlasti pljačkaju sopstveni narod.

Ne mogu u ime države BiH i u ime građana BiH pričati decenijski opozicioni uhljebi, koji za nekoliko hiljada mjesečno decenijama sopstvenom narodu isporučuju šuplje priče, a kriminalcima na vlasti isporučuju dalju pljačku države.

I ovi na vlasti i ovi u opoziciji zapravo sve ovo što rade , rade za račun i u ime isključivo još jednog mandata!

Da bi stvar bila potpuno jasna zapitajte se šta je svako pojedinačno od svih i na vlasti i u opoziciji uradio za svoju zemlju, svoje građane , svoju etniju, ili vrlo jednostavno za bilo koga drugog sem za sebe i svoj još jedan mandat.

Da zaključim riješićemo mi lako situaciju i sa Vučićem i Milanovićem, ali za to građani moraju izabrati kredibilne ljude, a ne decenijske “lidere i političare” koji prodadoše i državu i građane i vjeroispovest i integritet i suverenitet za još jedan svoj mandat bilo na vlasti ili u opoziciji.

Plaćamo skupo njihove mandate i njihovu “ljubav” prema svima nama, što je puno, puno je!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,