Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mijatović odgovorio Dodiku: “Mogao si otići kao Tito, ali ćeš otići kao i svaka fukara…”

Preuzmite sliku

Nakon što se Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska, Milorad Dodik danas okomio na ministra razvoja, poduzetništva i obrta Vojina Mijatovića, ubrzo je s druge strane stigao odgovor.

Mijatović se danas podužim Facebook statusom dotakao riječi Milorada Dodika koji ga je nazvao “klasičnim primjerom “poturice”, te da su to shvatili i Srbi i Bošnjaci”.

Vezano | Dodik brutalno izvrijeđao Mijatovića: Klasični primjer “poturice”, shvatili su to i Srbi i Bošnjaci 

Međutim, odgovor je vrlo brzo stigao. Mijatovićevu objavu prenosimo u cjelosti;

“Čast je biti meta političkog goluba prevrtača kakav je Milorad Dodik

Krenulo je Mileta. U zadnje vrijeme ima komentar na sve što izjavim ili uradim.

Prvo je nervozno reagovao kada smo, usprkos zabrani, u sjedištu SDP-a u Banja Luci obilježili Dan državnosti BiH i 80 godina od zasjedanja ZAVNOBIH-a.

Sada ga je zaboljelo što sam rekao da Srbi i ostali građani iz bh. entiteta Republika Srpska ne trebaju ići da glasaju na izborima u Srbiji, jer mi iz BiH ne trebamo na taj način krojiti sudbinu građana koji žive i rade u susjednoj Republici Srbiji.

I, naravno, presjekla ga je posred stomaka moja ocjena da ćemo mi sa ove strane Drine u Beogradu biti uvijek doživljavani kao Bosanci.

Vrijeđa Mile Dodik, govori o „poturicama“, „izdajnicima“, „prodanim Srbima“…

Ali, ja i danas govorim ono što sam mislio i govorio prije 25 godina, ono što je u to vrijeme naglas i ponosno govorio i sadašnji „velikosrbin“ Milorad Dodik.

Kratko podsjećanje – Mile je na početku svoje postratne probosanske epizode govorio da je Radovan Karadžić ratni zločinac i da on i general Ratko Mladić trebaju otići u Hag i osloboditi srpski narod od stigme svojih zločina i genocida počinjenog nad Bošnjacima u Srebrenici.

Možda su neki zaboravili, ali ja nisam – Mile se i u toku rata sastajao sa Sejfudinom Tokićem iz tadašnje Unije bosanskohercegovačkih socijaldemokrata u Italiji i dogovarao obnovu porušene i razjedinjene države BiH na temeljima njene socijaldemokratske tradicije i ZAVNOBiH-a. Kasnije su se njih dvojica javno pomlatili i razišli.

Također, Mile je taj koji je govorio da je Slobodan Milošević zlo za srpski narod, pisao mu pisma da odstupi, ubije se i spasi narod, snažno je podržao Zorana Đinđića i demokratsku opoziciju u Srbiji, zatim se privukao uz skute Đinđićevom nasljedniku Borisu Tadiću i rigao vatru i vrijeđao Tomislava Nikolića, Vojislava Šešelja i Aleksandra Vučića i njihovu tadašnju opozicionu Srpsku radikalnu stranku.

Sinoć, pak, kao i posljednjih desetak godina, vidim Mileta u štabu SNS-a, tik do istog onog Vučića kome je nekada palio političke klempe.

Zato, čast je za svakog normalnog čovjeka u ovoj zemlji kada se nađe na udaru takvog političkog makijaveliste, „biznismena“ koji je svoje poslovno carstvo još od rata gradio na švercu i muci malog, običnog čovjeka, besprizornog lažova, političkog goluba prevrtača i šampiona u tom „sportu“ među Srbima s obje strane Drine, kakav je Milorad Dodik.

Mile vrlo brzo ti ideš, a meni i mojoj grneraciji ostaje da gradimo bolje društvo. Mogao si otići kao Tito, ali ćeš otići kao i svaka fukara, jbg tvoj izbor!!!”, poručio je Mijatović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje