Utorak, 5. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Mijatović: Građani BiH neće ostati bez pasoša 21. marta!

Preuzmite sliku

Zamjenik ministra civilnih poslova BiH Vojin Mijatović izjavio je danas na press konferenciji u Sarajevu da 21. marta građani BiH neće ostati bez pasoša.

“Uvjeravam vas da smo u stalnom kontaktu, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) i kabinet predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i da, kako god, iznaći će se rješenje, ali građani BiH neće ostati bez pasoša 21. ili 22. marta”, ustvrdio je Mijatović.

Kaže da postoji nekoliko opcija te da će morati praviti „određene promjene u zakonskim rješenjima da bi prevazišli ovu situaciju“.

“Koliko sam informiran, sutra ili u narednim danima će biti sastanak predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, predstavnika Ministarstva civilnih poslova, IDDEEA-e, Agencije za javne nabavke, tačnije Ureda za žalbe. Uvjeravam vas da će se iznaći rješenje. Kao dogovorni ljudi apsolutno ne smijemo da dozvolimo da građani BiH nemaju pasoše”, istaknuo je Mijatović, prenosi Fena.

Kazao je da postoji nekoliko opcija, ali da ne bi sada ulazio u diskusiju u vezi s tim opcijama.

“Čekamo kolege iz IDDEEA-e, iz Ureda za žalbe da se usaglase i da u javnost izađemo sa gotovim rješenjem. Nema potrebe za licitiranjem iz razloga što će se sigurno iznaći rješenje koje će biti u korist građana. Moramo zadovoljiti ono što su potrebe građana i njihovo ustavno pravo”, naveo je Mijatović.

Ponovio je uvjeravanje da 21. marta građani neće ostati bez pasoša.

Upitan o mogućnosti izmjena Zakona o javnim nabavkama, odgovorio je da je to jedna od opcija.

“Ne bih licitirao. To je jedna od opcija i smatram da je potpuno odgovorno i korektno i sa strane IDDEEA-e i svih koji su involvirani u ovaj proces da daju prijedloge. Moramo imati nekoliko prijedloga, staviti sve u zakonski okvir koji je neophodan i iznaći rješenje da ne bi došli u situaciju koju niko ne želi, a uvjeravam vas da nećemo doći”, zaključio je Mijatović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,