Nedjelja, 11. Aprila 2021.
Tuzlanski.ba logo

Migrantska kriza u BiH: Najsloženija situacija u Sarajevskom i Unsko-sanskom kantonu

Preuzmite sliku

  Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić primio je u nastupnu posjetu generalmajora Alexandera Platzera, komandanta EUFOR-a.

Direktor Službe Slobodan Ujić upoznao je generalmajora Platzera i njegove saradnike o nadležnostima i aktivnostima Službe, izazovima s kojima se suočava, naročito kada je riječ o nedostatku kadrovskih i materijalno-tehničkih kapaciteta.

Na sastanku se razgovaralo o aktuelnoj situaciji po pitanju povećanog priliva migranata u Bosni i Hercegovini. Tom prilikom istaknuto je da je najsloženija situacija u Kantonu Sarajevo i Unsko-sanskom kantonu, gdje se nalaze privremeni prihvatni centri u kojima trenutno boravi oko 6.000 migranata.

  • Generalmajor Platzer naglasio je da su migracije globalni problem s kojim se suočava i Bosna i Hercegovina, te je istakao ulogu i značaj Službe za poslove sa strancima u borbi protiv ilegalnih migracija.

    Ujić se zahvalio generalmajoru Platzeru i njegovim najbližim saradnicima na posjeti Službi za poslove sa strancima, čestitao mu na izboru za komandata misije EUFOR-a u Bosni i Herecgovini i izrazio uvjerenje da će dobra saradnja Službe za poslove sa strancima i EUFOR-a i dalje nastaviti. (AA)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje