Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mićo Mićić: Žaliću se na odluku o isključenju iz stranke

Preuzmite sliku

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljina Mićo Mićić najavio je danas da će se žaliti na odluku vrha stranke o njegovom isključenju iz SDS-a.

“Imaćemo ovih dana sastanke i donijećemo odgovarajuće zaključke, a naravno da ćemo tražiti preispitivanje odluke na Glavnom odboru, a ako treba i u Skupštini SDS-a“, rekao je Mićić.

On je dodao da je Gradski odbor SDS-a Bijeljina i prije odluke vrha SDS-a donio zaključke da, ukoliko se desi neka smjena ili isključivanje, to neće biti prihvaćeno.

“Žao mi je što je došlo do toga i što još jednom nisu razumjeli da je preče ovo što mi radimo, projekti za dobrobit grada i građana”, rekao je Mićić.

On je poručio da će uvijek birati put pomoći sugrađanima u odnosu na vrh politike.

“Biće SDS uvijek jak i pobjednički u Bijeljini i ostaće, bez obzira na te smjene”, ocijenio je Mićić.

Predsjedništvo SDS-a juče je raspustilo bijeljinski Izvršni Gradski odbor SDS-a, te iz stranke isključilo dosadašnjeg prvog čovjeka Gradskog odbora Miću Mićića.

Predsjedništvo SDS-a odbacilo je 3. marta sporazum koji je prvi čovjek bijeljinskog SDS-a ranije potpisao sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, a prema kojem će Mićić na predstojećim lokalnim izborima biti kandidat za gradonačelnika Bijeljine široke koalicije koju podržava i SNSD. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje