Subota, 28. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

MFS-EMMAUS tokom ramazana podijelio 16.175 iftara i uručio 9.580 ramazanskih paketa

Preuzmite sliku

Tokom minulog mjeseca ramazana MFS-EMMAUS je širom Bosne i Hercegovine podijelio 16.175 iftara na kućni prag i organizovao na desetine kolektivnih iftara. Za socijalno osjetljivo stanovništvo širom BiH kao i jetimskim porodicama uručeno je 9.580 ramazanskih paketa, prenosi Anadolu Agency (AA).

“U vremenu trajanja ramazana niko od uposlenika MFS-EMMAUS-a se ne štedi, dajući tako svoj maksimum kroz organizovanje, logistiku, pripreme i realizaciju svake prateće aktivnosti. Jedna smo velika i uigrana ekipa spremna na bilo kakav izazov i ponosimo se hiljadama pređenih kilometara u toku jednog mjeseca, kako bi dostavili tople iftarske radosti i pakete ljudima koji su u potrebi”, saopćeno je iz EMMAUS-a.

Podsjetili su na podršku iz cijelog svijeta.

“Ponovo smo imali ogromnu podršku iz cijelog svijeta, ljudi su prepoznali naše iskrene namjere i kao što je to bila praksa prošlih godina, podržali našu ideju koju smo temeljito i profesionalno odradili do zadnjeg dana. Ovim putem još jednom se zahvaljujemo svim našim donatorima: građanima BiH, BH. dijaspori širom svijeta, kao i brojnim domaćim i stranim organizacijama, privrednim subjektima i udruženjima koji su svojim uplatama i angažmanom pomogli sve naše aktivnosti tokom ramazana. Zahvaljujemo se i svim pojedincima i neformalnim grupama koji su samostalnim akcijama prikupili značajna sredstva za naše ramazanske podjele koje smo realizovali. Zahvaljujemo se i svim našim uposlenicima koji su tokom cijelog mjeseca nesebično radili, uložili mnogo truda i vremena kako bi sve bilo besprijekorno organizovano. Bilo je i ove godine dosta dječijih osmijeha i bajramluka koje smo priredili jetimima, jer smo na njih posebno osjetljivi. Nekako, uz njihovu sreću naše duše su ispunjenije”, istaknuto je u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,