Srijeda, 12. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Mevlida Bandić v.d. direktorica Zavoda u Pazariću, Memo Haljevac novi član Upravnog odbora

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru, Upravnom odboru Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece u Pazariću dala saglasnost za razrješenje Redžepa Salića s dužnosti direktora ovog zavoda.

Saglasnost Upravnom odboru data je i za imenovanje Mevlide Bandić za v.d. direktoricu, koja je iz reda uposlenika Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece u Pazariću, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Federalna vlada je dala saglasnost i na rješenje federalnog ministra rada i socijalne politike od 3. decembra 2019. godine o razrešenju dosadašnjih i imenovanju privremenog predsjednika i privremenih članova Upravnog odbora Zavoda u Pazariću.

Za privremenu predsjednicu Upravnog odbora ovog zavoda je, na period do najviše tri mjeseca, imenovana Anela Čović, a za članove, na isti period, Elvis Bekan, Mario Nenadić, Sulejman Haljevac i Martin Grgić.

Vladinu saglasnost dobilo je i rješenje federalnog ministra rada i socijalne politike od 3. decembra 2019. godine o razrješenju dosadašnjih i privremenom imenovanju predsjednika i članova Nadzornog odbora Zavoda u Pazariću.

Do okončanja konkursne procedure, a najduže na period od tri mjeseca, dužnost privremenog predsjednika Nadzornog odbora Zavoda vršit će Amer Kapo, a članova Erna Đelilović i Ankica Tvrtković, piše Patria.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje