Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

‘Merhamet’ podijelio pakete socijalno ugroženim porodicama pravoslavne vjere

Preuzmite sliku

Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” podijelilo je prehrambene pakete socijalno ugroženim porodicama pravoslavne vjere u Sarajevu, Maglaju, Travniku, Tuzli, Goraždu i Zenici povodom Vaskrsa.

Predsjednik tog društva Kenan Vrbanjac izrazio je zadovoljstvo što su obradovali građane pravoslavce povodom njihovog velikog blagdana Vaskrsa, kao što su to prošle sedmice učinili i s građanima katolicima povodom Uskrsa.

‘To je još jedna potvrda da je “Merhamet” otvorena humanitarna organizacija koja pomaže svima, bez obzira na vjeru i naciju na šta smo veoma ponosni’- kazao je Vrbanjac, čestitajući Vaskrs svim građanima pravoslavne vjere u Bosni i Hercegovini.

 • Regionalni odbor “Merhameta” Sarajevo podijelio je prehrambene pakete i pakete sa sredstvima za higijenu porodicama u sarajevskom naselju Reljevo, a pakete je preuzeo starješina Crkve sv. Nikole Duško Lalović.

  Direktor Regionalnog odbora “Merhameta” Sarajevo Munib Bujak s parohom Lalovićem posjetio je i nekoliko porodica i uručio pakete među njima i interpretatora sevdalinki Slobodana Lalića koji je zahvalio na pomoći, naglašavajući da su mu ta posjeta i neočekivani poklon uljepšali blagdane.

  Paroh Duško Lalović zahvalio je “Merhametu” koji se sjetio sugrađana pravoslavne vjere, kazavši da je svaka pomoć ljudima Reljevske parohije dobrodošala, a ova pomoć će omogućiti da im ljepše proteknu vaskšnji dani.

  Regionalni odbor “Merhamet” Maglaj prehrambene pakete podijelio je porodicama u mjestima Radojičić, Bočinja i Poljice, kao i u mjestu Mekiš u općini Tešanj.

  Direktor Regionalnog odbora “Merhameta” Travnik Merzuk Omerdić s parohom Goranom Živkovićem posjetio je porodice u mjesnim zajednicama Turbe i Skok kada su im uručili prehrambene pakete.

  Pakete su povodom Vaskrsa podijelili i “Merhametovi” regionalni odbori u Goraždu, Tuzli i Zenici, saopćeno je iz tog dobrotvornog društva.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: