Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Memić: Ovo niko ne može zaustaviti, naredni protesti u septembru

Preuzmite sliku

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine izrekao je jučer oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferović u predmetu “Dženan Memić”. Otac stradalog Dženana Muriz Memić, danas je organizovao press konferenciju, na kojoj je najavio da odustati neće, te da očekuju da istraga bude nastavljena na državnom tužilaštvu.

“Pokazali smo da ne treba trpiti pet i po godina borbe. Svi smo bili nekako pasivni, i ja isto. Makar od jučer možemo reći da ne treba trpiti i pokazat im da nisu moćnici. Sam moj prijem u Kantonalnom tužilastvu 2016. godine, Dalida Burzić je pokazala silu. Ona je meni rekla “nije ga htio ubiti, to je bilo naguravanje koje je eskalirao”. Policajac Sejfedin Škrijelj koji je radio uviđaj odmah je rekao tužiocu Čato Mersu “ovo meni ne liči na saobraćajnu nesreću”. Rahmetli doktor Alija Čeljo koji je operisao Džanana rekao je  “ne dolazi u obzir da je saobraćajna nesreća, ko je tebi rekao da je saobraćajna nesreća””, rekao je Memić.

Protesti u septembru

I ipak, dodaje, nakon toga Dalida Burzić upusti se u optužnicu za saobraćajnu nesreću.

“Jučer, što je najstrašnije, da je Vrhovni sud rekao da Tužilaštvo ni jednim vještačenjem nije dokazalo da se radi o saobraćajnoj nesreći. I oni i dalje istrajavaju u tome – Kantonalno tužilaštvo, a pokrovitelj svega toga je Federalno tužlaštvo. Slušali smo i federalnog tužioca Vladu Miškovića koliko istrajava na tome, gestikulira Ljubin krik u aleji. Sve su pokušali. I evo Vrhovni sud je donio odluka da nije saobraćajna nesreća”, naveo je.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje