Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Meho Beton se nakon ukupno 15 operacija vraća kući

Preuzmite sliku

Četrnaestogodišnji Mehmed Šabić, poznatiji kao Meho Beton, nakon vađenja kanile vraća se na tri mjeseca kući, a uskoro bi trebalo da krene s fizikalnim terapijama, saopšteno je na Facebook stranici “pomozi.ba”.

Ovo je ukupno 15. operacija kojoj je Meho podvrgnut, a prethodno je obavljena i operacija na desnom laktu. Takođe je imao i zahvate na lijevoj ruci.

“Mali heroj vraća se kući na 3 mjeseca nakon čega kreće sa fizikalnim terapijama. Jučer mu je izvađena kanila, tačno 20 mjeseci nakon što je postavljena, a završen je i desni lakat. Hrabri dječak nastavlja dalje svoju borbu!”, naveli su na pomenutoj stranici u sliku dječaka.

Krajem januara Hrabri dječak je dobio specijalno odijelo koje treba da ga štiti od spoljnih uticaja i da održava vlagu kože, a koje treba da nosi naredne dvije godine.

  • Ovaj hrabri četrnaestogodišnji dječak, iz naselja Čiriš u Gračanici, je 2017. godine u radionici na malu drvenu dasku želio ugravirati ime svoje simpatije, ali je pogriješio slovo pa je benzinom polio pločicu kako bi ispravio grešku. Međutim, neposredno poslije toga je došlo do eksplozije u radionici i mali Meho je hospitalizovan u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla, gdje mu je spasen život, a poslije je prebačen na liječenje u Zagreb. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje