Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mehmedagić će se i dalje braniti sa slobode

Preuzmite sliku

U Sudu BiH je u petak održano ročište Osmanu Mehmedagiću, direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) prema prijedlogu Tužilaštva BiH o opozivu mjere zabrane i određivanju jednomjesečnog pritvora, a čija odluka je donesena danas.

Sud Bosne i Hercegovine odbio je zahtjev Tužilaštva BiH koje je tražilo određivanje pritvora direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću zbog tvrdnji da je kršio mjere zabrane određene odlukom Suda BiH. Mehmedagić će se u ovom predmetu braniti sa slobode.

“U okviru rada na predmetu, Tužilaštvo BiH došlo je do informacija i dokaza, da je osumnjičeni Mehmedagić u proteklom periodu putovao, komunicirao i boravio na odmoru u inostranstvu sa osobom koja je navedena kao svjedok u predmetu i kojoj se u skladu s izrečenim mjerama zabrane, osumnjičeni ne smije pribižavati na udaljenost manju od 50 metara. Zbog evidentiranja kršenja izrečenih mjera zabrane, zatraženo je određivanje pritvora”, saopćeno je ranije iz Tužilaštva BiH.

Mehmedagić, u cilju redovnog obavljanja funkcije na kojoj se nalazi, izuzetno može komunicirati sa svjedocima Tužilaštva BiH i drugim osobama na udaljenosti i manjoj od 50 metara, ali mu se zabranjuje da s tim osobama razgovara o ovom predmetu. O svakom takvom kontaktu dužan je prethodno obavijestiti postupajućeg tužioca.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje